com ha de ser el Web de la meva empresa

Com ha de ser el web de la meva empresa?

Que el món digital avança a passes agegantades és una obvietat tant gran que obliga als que ens dediquem al sector web a estar en constant formació per anar destriant el gra de la palla. I és que no tot el que surt nou és millor, per això cal analitzar-ho, contrastar-ho, testejar-ho i finalment treure’n conclusions. D’això, a aTotArreu.com ens en fem un tip, perquè els nostres clients esperen de nosaltres que els oferim no el més nou, sinò el millor per a la seva empresa. I això és el que procurem fer.

Quin batibull de conceptes web!
Webs responsives, semantiques, ben posicionades (SEO), densitat de paraules clau, continguts de qualitat, programació amb standarts, estratègia digital… Són tants els conceptes vinculats al món web que és normal que els que no us dediqueu a aquest sector us maregin una mica tants tecnicismes… Així que aprofitarem aquest post per posar una mica de llum a a tot plegat amb glossari de conceptes importants:

Estratègia digital

Abans de començar a treballar en una nova web cal realitzar un diagnòstic de la web actual, fixar els objectius a assolir amb la nova web i determinar les eines i canals que utilitzarem per dotar a la nostra empresa de la presencia online desitjada.

Webs responsives

Són webs multiplataforma, és a dir que s’adapten automàticament a tots els dispositius i en tots ells es mostren de manera òptima. En aquests casos s’acostuma a utilitzar Html5+ Css3.

Webs semantiques

Es tracta de webs on es dóna molta importància als continguts de qualitat, per facilitar que els cercadors entenguin de què parlem a la nostra web i aquest puguin oferir la nostra web com a resultat preferent de les cerques dels usuaris.

SEO

És la terminologia amb la que es coneixen les tasques específiques que s’han de realitzar perquè una web estigui ben posicionada de manera natural, sense pagament. És aconsellable treballar aquest punt de manera continuada, si la feina està ben feta, segur que en recollirem els fruits a mig termini.

SEM

Terminologia amb la que es coneixen les tècniques de màrqueting a internet que tenen com a objectiu augmentar la visibilitat dels webs en els “resultats de pagament“ (anuncis) dels motors de cerca a través d’un sistema de pagament per clic (habitualment es tracta de Google Adwords).

Densitat de paraules clau

És important que les paraules que determinem com a clau per a la nostra empresa tinguin una presencia rellevant en tot el web de la nostra empresa, això afavorirà que els cercadors ens associin amb elles.

Arquitectura de la informació

Es tracta de l’organització dels continguts del web. Sobretot en les webs amb molt de contingut és importantíssim que l’usuari trobi allò que cerqui. Si l’usuari li costa trobar arribar fins a la informació que busca és probable que abandoni i s’emporti una percepció negativa de la nostra web.

Usabilitat

És l’estudi de l’experiència dels usuaris quan naveguen per internet. Cal que en una pàgina web situem tots els elements allà on l’usuari espera trobar-los i facin allò que l’usuari espera d’ells perquè es vital que l’usuari tingui una experiència satisfactòria quan visiti la nostra pàgina.

Bé, ni molt menys són tots els conceptes que envolten el món web però potser els més rellevants. De tota manera si en trobeu a faltar algún feu-nos-ho saber i l’afegirem a la llista! 😉

Esperem que us resulti una mica aclaridor…