copies-de-seguretat-al-nuvol

Per què és millor tenir les còpies de seguretat al núvol?

Tots hem tingut moments de crisi al no trobar un document important. Ens hem deixat el pendrive a casa o a la feina i no trobem cap còpia enlloc, un virus que ho ha encriptat tot, un fitxer eliminat sense voler i la còpia no s’estava fent …

A la feina generem informació que hem de compartir amb molta gent: col·laboradors, dins i fora de l’empresa i, per descomptat, amb els nostres clients. Un disc USB, o un servidor, o qualsevol altre equip que vulguem utilitzar per les nostres còpies de la feina o casa és vulnerable a fallar, patir un accident, ser robat o ser accedit per un pirata. Tenim tendència a creure que és més segur allò que veiem, que és tangible, però no és així.

El Cloud Computing conegut com “El Núvol” és una infraestructura pensada perquè tot això no passi. Les teves dades estan guardadades en un servidor i hi pots accedir des de qualsevol dispositiu. Ja no et caldrà anar carregant discs USB pel món. El núvol és molt més segur, confiable, redundat i flexible per adaptar-se en cada moment a les nostres necessitats.

La principal avantatge de guardar la teva informació al Núvol és que hi tens accés des de qualsevol dispositiu: mòbil, tablet, portàtil… i es pot integrar amb molta facilitat i rapidesa. No necessita instal·lar ni mantenir cap tipus de maquinari, i les seves actualitzacions son transparents.

Segur que coneixeu serveis gratuïts com el Drive de Google o Dropbox. Aquests acostumen a tenir usos limitats o poca capacitat. A més presenten problemes a l’hora d’exportar els continguts a una altra plataforma, que poden generar gran frustració si són documents importants.

No hem d’oblidar que tots confiem cegament en aquestes grans marques però, que si no hi tenim cap vincle contractual poden fer-nos desaparèixer d’un dia per l’altre tota la documentació que hi tinguem guardada sense que no hi puguem fer res. Ni tan sols tindriem cap dret a reclamació.

Per això no son idònies per les necessitats d’una empresa que necessita garantir les seves expectatives de servei i suport, que difícilment podem exigir als serveis de franc (disponibilitat, consultes, servei tècnic i característiques avançades, …)

A aTotArreu.com oferim un servei de còpies al núvol pensat per les empreses. Amb la màxima seguretat i confidencialitat. Hi podreu accedir via web, recuperar documents eliminats, compartir carpetes i arxius, tenir un històric de modificacions… Sabreu on són les vostres dades i qui en té cura i tot això amb els procediments legals de protecció de dades i confidencialitat exigibles que ens encarregarem de gestionar i complir. Així mai més haureu de patir per si perdeu un pen drive.