La nova llei RGPD, una oportunitat de millora.

La nova llei RGPD, una oportunitat de millora.

La RGPD (Reglament general de protecció de dades) és l’evolució de la nostra LOPD, ara però en marc europeu (Reglament UE 2016/679). Si bé ja fa més d’un any que és vigent, darrerament s’està fent més notòria perquè serà a partir del proper 25 de maig que passa a ser d’obligat compliment, i sancionable.

La vostra web  compleix la RGPD?

  • Hi ha de forma clara un accés per conèixer la vostra política de privacitat?
  • Un avís legal?
  • Informació sobre la política de cookies?
  • Estan tots aquests enllaços ben relacionats? A totes les pàgines?
  • Els formularis i les caixes de subscripció implementen un consentiment exprés de l’usuari?
  • Els punts de recollida de dades personals, incorporen informació concreta sobre el tractament que se’n farà?

Si ho necessiteu us podem ajudar.

Perquè la RGPD?

RGPD apareix per regular i harmonitzar per un costat l’evolució de la tecnologia i per l’altre per unificar la legislació dels diferents països de la unitat europea en matèria de tractament de dades.

Pel que fa a les webs, és remarcable que pretén establir un canvi de mentalitat al respecte, una nova conscienciació que gira sobretot entorn a què és l’usuari el propietari i sobirà de la seva pròpia informació. Les nostres pàgines que en recullen dades, no ens converteixen mai en propietaris d’aquesta informació, només en som gestors, només pels fins pels que hem demanat permís i sempre que l’usuari no en revoqui el seu permís. S’ha de respectar la voluntat de l’usuari sobre qui, com, per a què i fins quan es poden utilitzar les seves dades.

Les webs han de ser el màxim de transparents i clares alhora de recollir informació, i requerir un consentiment exprés d’acord amb la política de privacitat que explica cada procediment de recollida de dades. Alhora, caldrà seguir oferint a l’usuari que pugui exercitar els seus drets d’accés i rectificació, entre altres.

Donat que som els responsables de la informació personal que recollim, guardem i gestionem, hem de poder garantir la seva integritat, confidencialitat i disponibilitat. Tot això de manera eficaç i amb les màximes mesures de seguretat, però no us preocupeu, això ja és cosa nostra.

La RGPD s’erigeix doncs com una opció per fer les coses millor, guanyar confiança, professionalitat, tranquil·litat i projectar uns valors de rigor i seriositat que facin destacar els nostres negocis amb diferenciació i competitivitat.

I per aquest mateix motiu, si vols seguir rebent les nostres comunicacions i promocions, ens hauries de renovar el teu consentiment a la subscripció al nostre butlletí, només et caldrà un parell de clics!

https://atotarreu.com/contacte/#butlleti