Xarxes socials i botigues online

Com poden ajudar-nos les xarxes socials als nostres negocis?

¿Quin és l’estat del comerç electrònic aquest 2022 amb les botigues online?

Doncs justament sabem que en aquest sector venim d’un capítol on no fa gaire tot va canviar, i és que el COVID-19 va revolucionar l’ecommerce arreu del planeta com no ho havia fet mai cap altre esdeveniment. S’han trencat les reticències inicials i estem comprant online més que mai.

Sembla que ara que la pandèmia ha remès i ens ha tornat a una certa normalitat (podent anar a comprar físicament i sense restriccions a les botigues), les xifres de les puntes de compres online han baixat una mica, però no deixa de ser que es continua mantenint una tendència de fons a l’alça i imparable.

Mundialment, les transaccions de comerç electrònic no deixen de créixer un 20% cada any respecte l’anterior, i ja en son uns quants que van així!

També la pandèmia ens va demostrar com de dependents i car pot resultar necessitar dels productes i transport de l’altre costat del món, així que també estem més receptius que mai amb la proximitat, l’ecologia, el reaprofitament de matèries i tot allò que ajudi al nostre planeta.

 

¿Com podem aprofitar aquesta conscienciació a les nostres botigues online?

Precisament és a les xarxes socials on podem esdevenir més propers, i per tant connectar d’una manera diferenciadora i amb valors amb els nostres clients potencials.

Avui dia, els famosos algoritmes de les xarxes socials maneguen tanta informació personal que son capaços de conduir molt bé les propostes a qui els hi pot interessar. I per exemple, ja tenim dades d’estudis que diuen que el 97% dels consumidors de la «generació Z«, utilitzen les xarxes socials com a principal font d’inspiració per les seves compres.

Podem utilitzar les xarxes socials doncs per convertir estranys en amics, amics en clients, i clients en prescriptors dels nostres productes/serveis!

El marketing online està cridat a ser el trampolí necessari per escalar els nostres negocis al següent nivell, que en molts casos serà el nivell necessari per la supervivència del negoci.

No hi ha una estratègia màgica que encaixi per a tots els projectes, hi ha moltes variables, canals i possibilitats a considerar. El món digital és molt viu i dinàmic, evoluciona constantment i cal moure’s amb les tendències per connectar amb l’audiència adequada, en el moment indicat i pel canal adient. Cal diversificar, mesurar, reconsiderar i centrar els esforços amb el que veiem que aporta els resultats i descartar allò que no funcioni. Les claus? Expertesa, creativitat, tecnologia i sentit comú.

La tecnologia actual ens permet sistematitzar i automatitzar eficientment. Per exemple ens ajuda a dissenyar i programar continguts, de manera que ens podem centrar en crear i planificar les nostres publicacions i deixar que els robots i les eines online realitzin les publicacions i les responguin quan més eficients sigui, sense haver-hi d’estar a sobre i dedicant-nos als aspectes més clau i no reemplaçables del negoci.

Parlant de xifres

Algunes dades 80% rellevants al voltant de les experiències globals d’ecommerce:

  • El 80% dels consumidors realitzen com a mínim una compra al mes.
  • El 80% dels compradors estan més disposats a comprar quan se’ls hi ofereix una experiència de producte/servei personalitzada.
  • El 80% dels consumidors es canviarien a un altre competidor en una setmana després d’haver experimentat un mal servei d’atenció al client.
  • El 80% dels marketers afirma que el format vídeo està resultant determinant per incrementar les vendes.
  • El 80% dels compradors potencials es refien de les ressenyes per prendre la decisió de compra.
  • El 80% dels compradors afirma que ho faria tenint en compte els valors que hi ha darrera una empresa.

Vols que t’ajudem a construir la teva estratègia de comunicació?

Contacta’ns i treu profit de la proximitat que ens ofereixen les xarxes socials eficientment!